Belföld

Lelkész az érdi ünnepségen: Szent István intelmeit be is kellene tartani

A nép szolgálata, de a magyar családmodellt érő európai támadás is szóba került a sokszínűre sikerült érdi ünnepségen.

A jelen lévő KDNP-s országgyűlési képviselőnek, Aradszki Andrásnak üzent az érdi augusztus 20-ai ünnepség egyik felszólalója, Fórizs Gyula baptista lelkipásztor – erről az Érdmost.hu számol be. A lelkész kikötők és strandok elvételét emlegette, majd arról beszélt, maga is „büszke Szent István örökségére és a magyar alkotmányra, ami a Biblián és a szent istváni intelmeken alapul”.

Épp ezért, az ott leírtakat be is kellene tartani

– fordult a képviselőhöz, és arra kérte: hasson az Országgyűlés képviselőire, kövessék a szeretet és az igazság útját. „Nekünk szolgálnunk kell a népet és nem uralnunk, tegyük ezt akár a Parlamentben vagy egy város élén” – mondta. „Szent István is arra tanította fiát, Imre herceget, hogy ne csak rokonságához és főemberekhez legyen kegyes, hanem mindenkihez, aki hozzá járul.” Az ünnepi kenyeret felvéve arra emlékeztetett: azt is szét kell osztanunk, nem tarthatjuk meg magunknak.

Az érdi lap beszámolója szerint az ünnepségen – amelyet a fővárosi légiparádéra a város légterében ráforduló vadászgépek zaja kísért – Aradszki András mellett Csőzik László polgármester és Tar Zoltán református lelkész is beszédet mondott. A polgármester az egyértelmű nyugati elköteleződésről mint örökségről, a református lelkész a megbékélés reményéről beszélt. Az országgyűlési képviselő is aktuális kapcsolódást keresett az ezeréves tradícióhoz: ő a magyar családmodell egyedülálló voltáról, az azt érő európai támadásokról és a béke fontosságáról szólt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik