Belföld

Padfestésért vitték be a kutyapárti aktivistákat Gárdonyban

MKKP / Facebook
MKKP / Facebook

A gárdonyi fideszes polgármester, Tóth István is kiment a helyszínre, amikor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái (vagy ahogy ők mondják, passzivistái) nekiláttak, hogy lefessenek a parkban található lepukkant padokat, végül a padfestők a rendőrségen kötöttek ki.

A párt tájékoztatása miatt bűncselekmény gyanúja miatt vitték be a gárdonyi rendőrőrsre padfestő aktivistáikat, a polgármester szerint ugyanis300 ezer forintos kár keletkezett a „megrongált” utcabútorokban.

Három különösen lerobbant padot kezdett tegnap lefesteni és rendbe rakni Gárdonyban Fenekes Roland Fejér megyei koordinátorunk, pártigazgatónk, Nagy Dávid édesapjával együtt. Először egy hölgy kiabált rájuk egy autóból, hogy azonnal hagyják abba, majd hamarosan megjelent egy polgárőr és rendőr. Két perccel később feltűnt Tóth István fideszes polgármester is. A polgármester úr lelkesen fényképezte a padbűnözőket, közben a hatósággal beszélgetett. Negyedóra múlva két nyomozó is megérkezett a helyszínre, akik bűncselekmény gyanúja miatt pár perc múlva be is vitték a társadalomra veszélyes elemeket kihallgatásra és négy és fél óra után engedték ki őket. Tóth polgármester úr szerint 300 ezer forintnyi kár érte Gárdony önkormányzatát a felújított padok miatt. Nem tudjuk, hogy az eredeti, lepukkant állapot visszaállítása kerül-e szerinte ennyibe, vagy egy még a miénknél újabb festékréteg

– írta a 24.hu-nak is elküldött levelében az MKKP.

Kapcsolódó
„A Velencei-tó túl közel van Budapesthez, ezért lettünk célpont”
Tóth Istvánnal, Gárdony fideszes polgármesterével egyebek közt arról beszélgettünk, milyen állapotban van a Velencei-tó, miért borítják ki a boltosokat a budapestiek, de szóba kerültek a mindent azonnal akaró nyaralótulajdonosok és a turisták is, akik nem viszik haza a kutyaszart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik