Belföld

Havonta közel egymillióért bérli a győri önkormányzat a polgármester Audiját

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Felkerült Győr honlapjára a szolgálati gépjárművekre vonatkozó belső szabályzat, illetve a Polgármesteri Hivatal, valamint az önkormányzat által fenntartott autók listája. A dokumentumokból kiderült, hogy

a polgármester, Dézsi Csaba András szolgálati autóját havi 930 000 forintért bérli az önkormányzat, de a benzinpénzt ő maga fizeti. Az ugytudjuk.hu számításai szerint ez nagyjából 29 ezer forint kiadást jelent havonta.  A fideszes városvezető egy Audi A8-as luxusautóval jár. Vélhetően ez a jármű kapott defektet akkor is, amikor Dézsi Csaba András épp Rammstein-koncertre utazott fel Budapestre.

A hivatal havi szinten összesen 3,6 millió forintért bérel szolgálati autókat. Dézsi A8-asa mellett még hat darab szolgálati Audiból áll az állomány. Az alpolgármesterek által használt Audi A6-osokért havonta 446 ezret fizetnek.

Bár kézenfekvő leenne, de ezeket az autókat nem az Audi Hungária biztosítja a városnak, hanem a Carmen Rent nevű cég. Ez a gyakorlat még Borkai Zsolt polgármestersége alatt kezdődött.

A polgármesteri hivatalnak és az önkormányzatnak ezeken felül egyébként számos autó van a birtokában, egy antik Rába-teherautó mellett például egy 2013-as évjáratú Audi A6, egy 2019-es Audi E-Tron, egy 2020-as Volkswagen Golf, egy 2017-es Citroen Jumper, egy 2015-ös Dacia Duster, illetve a Dézsi által korábban használt 2019-es Mercedes kisbusz mellett még egy Ford kisbusz is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik