Belföld

Nem sokat árulnak el arról, mit csinál Erdogan Magyarországon az államalapítás ünnepén

Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI
Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda / MTI

Zajlik a török államfő munkalátogatásának előkészítése

– mindössze ennyit közölt a Népszavával Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár, miután a lap munkatársa az augusztus 20-ai magyar-török csúcsról érdeklődött.

Az esemény előtt pár nappal nem tudni, pontosan milyen programja lesz Recep Tayyip Erdogannak Magyarországon. A miniszterelnök sajtófőnöke korábban annyit árult el, hogy Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatásra hívta meg Erdogant a Karmelita-kolostoraba, ahol biztonsági, védelmi ipari és gazdasági ügyekről tárgyalnak majd, és előkészítik a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács következő ülését is, melyet az év végén Budapesten tartanak.

Azt sem tudni, mennyi ideig marad Erdogan Budapesten, pedig 2019-ben a török elnök látogatásakor órákra lebénult a város, miután csúszás alakult ki a programban. A rendőrök rengeteg közlekedőt parancsoltak le a villamosokról és a buszokról, és várakoztattak mellékutcákban addig, amíg a török vezető és a magyar miniszterelnök konvoja elhaladt. Akkor az ORFK tájékoztatása szerint a rendőrségnek mintegy 176 millió forintjába került biztosítani az Erdogan-látogatást.

A közlekedési torlódásokat várhatóan fokozza, hogy az augusztus 20-ai ünnepségek alatt érkezik Erdogan, amikor egyébként is ellehetetlenül a város közlekedése, ráadásul idén az atlétikai vébé is bekavarhat.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik