Belföld

Gorka Sebestyén: A „konzervatív” oldal olyan korrupttá vált, mint az egykori MSZMP. Elég Mészáros Lőrincre nézni

MTI Fotó: KKM
MTI Fotó: KKM

Amikor George W. Bush volt hatalmon, Oroszország lerohanta Grúziát. Amikor Obama, Putyin megkaparintotta a Krímet. És most, amikor a szenilis Biden foglalja el az ovális irodát, Oroszország ismét megtámadta Ukrajnát. 2008 óta csak abban a négy évnyi békeidőben nem indított támadást Moszkva a szomszédai ellen, amikor a főnököm volt az elnök. Putyin fél Trump elnök úrtól. Még szép, hogy nem tört volna ki a háború, ha ő ül a Fehér Házban!

–  mondta a Válasz Online-nak adott interjújában Gorka Sebestyén, Donald Trump volt amerikai elnök magyar származású egykori tanácsadója, aki egyetért azzal, hogy a háború azonnal véget érne, ha Trump lenne az elnök.

Gorka szerint a Biden-adminisztráció összességében „idióta politikát folytat”.

Zelenszkij szuverenitásharca igazságos és jogos harc, és igenis támogatnunk kell fegyverekkel, amelyeket az ukrán erők használni tudnak, munícióval, valamint olyan a célzást segítő hírszerzési adatokkal, amelyek a lehető legnagyobb kárt okozzák az oroszoknak. De elszámolási kötelezettség nélkül milliárdokat küldeni Kijevnek, egy korrupció által mélyen fertőzött régióba – eszetlenség.

– tette hozzá. Gorka szerint „elképesztő, hogy magukat intelligensnek gondoló emberek figyelmen kívül hagyják, hogy Putyin 20 éve mond beszédeket arról: Ukrajna, Lengyelország és a balti államok léte „illegitim”, és nem szabadna független országként létezniük, hanem „Oroszország Anyácska” részének kellene lenniük. Egy olyan ember, aki tagadja más államok jogát a létezéshez, most hirtelen bekerítve érzi magát? Na persze” – kételkedett Putyin szavaiban Gorka.

A magyar származású brit–amerikai külpolitikai szakértő, műsorvezető Putyint hidegvérű gyilkosnak nevezte. „Nem őrült és nincsenek öngyilkos hajlamai. Tisztában van vele, mivel járna a nukleáris fegyverek bevetése” – nyilatkozta a Válasz Online-nak.

A beszélgetés során szóba került a magyar kormány háborúhoz való hozzáállása is: „Ötvenhatos szabadságharcosok által kiszabadított antikommunista ellenálló gyermekeként gusztustalannak tartom ezt. Úgy vélem, ez csak egy újabb megnyilvánulása annak az erkölcsi korrupciónak, amelyet 40 évnyi marxizmus okozott Magyarország lelkében. E rothadás mélysége magyarázza részben azt, hogy most miért élek amerikaiként az Egyesült Államokban.”

Gorka később arról beszélt, hogy

reménykedtem benne, hogy a „konzervatív” oldal nem válik olyan korrupttá, mint az egykori kommunista MSZMP. Ebben tévedtem. Elég Mészáros Lőrincre nézni.

A Válasz Online interjújából kiderül az is, hogy Gorka egy országos rádióműsort vezet minden hétköznap három órán át AMERICA First címmel. Van egy heti rendszerességgel jelentkező talkshow-ja a Newsmax kábeladón, ennek címe The Gorka Reality Check. Az elmúlt egy évben pedig egy új tévéműsor, a Conspiracy Chronicles első évadának forgatása zajlott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik