Belföld

Booking.com: elindultak a kifizetések, de még sokan várják a pénzüket

Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP
Koen van Weel / ANP MAG / ANP via AFP

Elindultak a kifizetések, de még mindig sok szállásadó várja a Booking.com-tól díjaik kiegyenlítését – mondta Szatmáry Kristóf fideszes országgyűlési képviselő az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága Turisztikai Albizottságának keddi ülésén. Az Index és a Világgazdaság beszámolója szerint a GVH gyorsított eljárásban vizsgálja a holland céget.

A cikk szerint az MTÜ szorgalmazza a holland vállalatnál egy magyar ügyfélszolgálat létesítését. Rigó Csaba, a GVH elnöke megérti a felháborodást, de örömmel hallotta a kifizetések megindulásáról szóló nyilatkozatokat.

A panaszok beérkezése azt mutatja, hogy indokolt a piaci torzulás megfigyelése gyorsított eljárás keretében. Ennek előkészítése folyamatban van, várhatóan még ebben a hónapban elindul, 30–90 nappal később pedig készül egy elemzés, amely konkrét javaslatokat is tartalmaz majd

– mondta Rigó Csaba.

Vasárnap Ujhelyi István az Európai Parlament közlekedési és turizmus szakbizottságának egyik vezetőjeként arról számolt be, hogy augusztus 14-re a mintegy huszonkétezer magyar partnercég szinte kivétel nélkül megkapja az elcsúszott kifizetéseket, csütörtökre pedig visszaállhat a szállásfoglaló rendszer hibamentes működése. Az EP képviselő szerint egy több mint két éve előkészített könyvelési és számviteli szoftvercsere miatt csúsztak a kifizetések.

Kapcsolódó
Ujhelyi: a Booking magyar partnercégei holnapra megkapják az elcsúszott kifizetéseket
A politikus szerint egy több mint két éve előkészített könyvelési és számviteli szoftvercsere miatt csúsztak a kifizetések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik