Belföld

Bezárkózott, késeléssel fenyegetőzött, magára gyújtotta a lakást egy férfi Angyalföldön

Bezárkózott és magára gyújtotta a lakást, gázrobbanással és késeléssel fenyegetőzött egy zavart férfi Angyalföldön. Már fuldoklott, amikor a budapesti rendőrök kihozták a sűrű füstből.

A BRFK közlése szerint augusztus 8-án délután öt körül érkezett bejelentés szerint az ittas férfi összeveszett családtagjaival, majd egyedül bezárkózott, és azzal fenyegetőzött, hogy aki bemegy hozzá, leszúrja, illetve felrobbantja a társasházi lakást.

A férfi nem jött ki a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály helyszínre érkező munkatársainak felszólítására. A rendőrök kiürítették a lépcsőházat​, a szolgáltatóval elzáratták a gázt, majd miután látták, hogy füst szivárog bentről, betörték a bezárt, belülről eltorlaszolt ajtót.

Az arcukba sűrű, fekete füst csapott. Tovább szólongatták a férfit, de ő továbbra sem jött elő. Kiderült, hogy nem is tud: a fürdőszobába zárkózott, majd letörte a kilincset. A rendőrök ezt az ajtót is kifeszítették, mire kitámolygott az addigra már fuldokló, arcát törölközővel védő ember.

A kommandósok a karjánál fogva húzták ki, majd hogy ne tehessen kárt magában, ezért megbilincselték. A férfit rendőri kísérettel kórházba vitték, és közveszély okozása miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A társasház lakói visszatérhettek otthonaikba, az intézkedésnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik