Belföld

Hadházy: abszurd, hogy az EU-pénzért felelős miniszter egy falu önerőből megcsinált zebráját adja át

FACEBOOK / NAVRACSICS TIBOR
FACEBOOK / NAVRACSICS TIBOR

Ma egy új gyalogátkelőhelyet adtunk át Pusztamiskén. Gratulálok a helyiek önerőből megvalósított fejlesztéséhez!

– írta a hétvégén közösségi oldalán Navracsics Tibor, a kormány uniós pénzekért felelős minisztere, aki több képpel is illusztrálta a Veszprém megyei eseményt, amelyen ünnepélyes átvágta falu temploma előtt kialakított zabra mellé kifeszített piros-fehér-zöld szalagot. Tény, hogy erős hétvégéje volt a miniszternek, részt vett Halimbán egy gyógynövényes rajzpályázat díjátadóján, Nemesharsányban egy zenei fesztivál megnyitóján, sőt beindította a Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepet is.

Hadházy Ákos ellenzéki országgyűlési képviselő szintén a Facebookon azt tette szóvá, hogy a miniszter egy EU-pénz nélkül megvalósult zebrát ünnepelt.

Egy zebrát adott át Navracsics miniszter! Lehet fokozni is: a posztban annak örül, hogy a falu önerőből, tehát EU-s támogatás nélkül valósította meg ezt a fantasztikus fejlesztést

– íra bejegyzésében Hadházy, aki szerint abszurd, hogy egy olyan miniszter örvendezik egy önerős zebrának, aki éppen azt a feladatot kapta Orbán Viktortól, hogy hozza Magyarországra a befagyasztott uniós pénzeket.

Ezzel azonban nem zárult le az üzengetés, mert Navracsics miniszter röviddel megjelenése után maga is reagált egy kommentben a posztra:

Kedves Képviselő Úr! Ha valamikor ideje engedi, várjuk Pusztamiskén, az ország 300 legszegényebb településének egyikén. Azt is szívesen megmutatjuk, hogy a helyiek mennyi mindent tesznek a sikeres társadalmi integrációért

– írta a területfejlesztési miniszter.

Hadházy erre is riposztolt: 13 év fideszes kormányzás és annyi ezer milliárd forint EU-s támogatás után azt hitte, „már nincsenek szegény falvak, nemhogy 300 legszegényebb falu”. Az ellenzéki képviselő Hatvanpuszta megtekintését ajánlotta Navracsics Tibornak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik