Belföld

Egymilliárd forint többletforrást ad a kormány az egészségügyben dolgozók béremelésére

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Azonnali hatállyal több, mint egymilliárd forint többlettámogatásról döntött a kormány az egészségügyben dolgozók idei béremelésére – derül ki a hétfőn közzétett Magyar Közlönyből.

A határozat kimondja, „a Kormány 1. egyetért a 2023. július 1-jével megvalósuló egészségügyben dolgozókat érintő béremelés végrehajtása érdekében a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló 2021. évi IX. törvény hatálya alá tartozó orvos és egészségtudományi egyetemek által foglalkoztatott, a  klinikai központok mint egészségügyi szolgáltatók működőképességének, illetve az egészségügyi szolgáltatások üzemeltetésének biztosítása céljából munkavégzésre irányuló jogviszonyban állók bértámogatásához kapcsolódó központi költségvetési forrás biztosításának szükségességével”

felszólítja a pénzügyminisztert, hogy a kultúráért és innovációért felelős miniszter bevonásával gondoskodjon 1 063 340 000 forint többletforrás biztosításáról. 

Az egészségügyben dolgozók körébe azok tartoznak, akik az egészségügy gazdasági, műszaki, pénzügyi, számviteli területein tevékenykednek.

Az egészségügyi szakdolgozók (ápolók,  asszisztensek, műtősök, beteghordók) idén júliusban kaptak 18 százalékos béremelést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik