Belföld

Airbnb-kommandót indított Terézváros

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Mostantól ellenőrizni fogják Terézvárosban az ideiglenes szállásadók működését. A momentumos Soproni Tamás vezette kerület a közleményben azt írja, hogy a terézvárosi „airbnb-kommandó” az első útján nyolc szálláskiadó portálon hirdetett lakást ellenőrzött. Ezekből öt üzemelt illegálisan, úgynevezett NTAK szám nélkül, vagyis a szállásadók adózás, bejelentés nélkül fogadtak turistákat.

A tulajdonosok ellen azonnali hatósági eljárás indult, és a ,,fekete” működtetésről tájékoztatta a polgármesteri hivatal a társhatóságokat is, így a szálláskiadók több helyről is számíthatnak a bírságra.

A közlemény szerint az ellenőrző csapatot azért állították fel, mert a nyári turizmussal megerősödő airbnb-szolgáltatás a terézvárosiak nyugodt életének, éjszakáinak rovására megy. Így legalább azokat ki tudják szűri, akik ezt a tevékenységet bejelentés nélkül, feketén végzik.

Az intenzív ellenőrzés Terézvárosban folytatódik, az airbnb-kommandó a nyár folyamán mindenkire lecsap, aki nem tesz eleget még az alapvető kötelezettségeinek sem, és ezzel nem csak anyagi kárt okoz, hanem semmibe veszi a VI. kerületben élők nyugalmát, az otthonok békéjét

– áll a közleményben.

A terézvárosi önkormányzat volt az első Budapesten, amely megalkotta a rövid távú lakáskiadás szabályrendszerét az országgyűlési felhatalmazás után, de végül a Kormányhivatal a hatálybalépés előtt közbelépett. Álláspontjuk szerint a lakók érdekét szolgáló elvárások korlátoznák a lakáskiadókat, és ez ellentétes  a kormány szándékával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik