Belföld

Egy szír gyerek halt meg az éjszakai ásotthalmi balesetben

Donka Ferenc / MTI
Donka Ferenc / MTI

Embercsempészés miatt büntetőeljárás indult egy orosz állampolgárságú férfi ellen, aki egy mikrobusz sofőrjeként szenvedett balesetet csütörtökre virradóra Ásotthalom közelében – közölte Balázs Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

A baleset valamivel éjfél után történt, az 55-ös számú főút 33-as kilométerszelvényénél, Ásotthalom közelében. A rendelkezésre álló adatok szerint egy mikrobusz lesodródott az útról és felborult. A járműben utazó 19 ember megsérült, egyikük a helyszínen életét vesztette. A mikrobusz utasai szír állampolgároknak vallották magukat – közölte a sajtóreferens.

A balesethez két vármegye területéről összesen tíz mentőegységet riasztottak. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársai 6 súlyos és 12 könnyebb sérültet láttak el, egy gyermek a helyszínen meghalt. A sérülteket – köztük két másik gyermeket – a mentők kórházba vittek – tájékoztatta Hangai József, az OMSZ Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa az MTI-t.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik