Belföld

Alapítója nem VIP-ként, apukaként megy a Szigetre

Csanádi Márton / 24.hu
Csanádi Márton / 24.hu
Gerendai Károly ugyanakkor szinte minden nap kint lesz.

Alapítója, élhetne a VIP-lehetőségekkel, de – mivel tavaly harmadáron eladták a cég kisebbségi részesedését is az amerikai Providence Equity Partnernek – már csak apaként fesztiválozik. A Népszavának Gerendai Károly azt mondta, gyerekei jelölték ki, mi érdekli őket, arra számít, a legtöbb nap kint lesznek.

Kaptam jegyet, de nem hiszem, hogy élnék a VIP-lehetőségekkel. Inkább elvegyülünk a tömegben.

A szervezésben egyáltalán nem vesz részt, már nincs hivatalos kapcsolata a rendezvénnyel, de az általa alapított fesztivál szervezésében, napi irányításában már régóta nem vett részt. Annak, – az előzetes hírek alapján – örült, hogy idén ismét többet költenek látványelemekre, szolgáltatásokra, mivel ezeket korábban ő is fontosnak tartotta. Drukkol a Sziget sikeréért. A stáb jó részével még együtt dolgozott, új arcokat lát, értékrendbeli változást nem.

Gerendai Károly szerint semmi  esély nincs arra, hogy a Sziget NER-közelbe kerüljön, a felvetés nem életszerű,a Providence az egyik legnagyobb iparági szereplő, befektetési alapként az összes fesztiválját egy csomagban dobná piacra. Gerendai szerint viszont a Sziget koronaékszer, értelmetlen lenne a többitől leválasztani.

A Népszava kérdésére Kádár Tamás főszervező azt mondta, a tavalyinál szerényebb nyereségre számít. Noha a Sziget Zrt. másik fő rendezvénye, a Balaton Sound veszteséggel zárhatott, azt jövőre is megrendezik, ám a soproni Volt fesztivál vélhetően jövőre is elmarad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik