Belföld

Kajakozni lehetett az áradó Rákos patakon, volt, aki kipróbálta – videó

Branstetter Sándor / MTVA
Branstetter Sándor / MTVA

A múlt hét végi óriási esőzések után annyira megáradt a Rákos patak, hogy kajakozni is lehetett rajta. Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke Facebook-bejegyzésében osztotta meg tapasztalatait, és egy videót az evezésről.

„A XVII. kerületben már lekéstem az árhullámot, így egyre lejjebb kerestem a vizet. Szerencsémre a revitalizált közép-zuglói szakaszon el is csíptem a többszörösére duzzadt folyamot. Tökéletes beszálló volt egy városi kajakozáshoz” – írta a férfi, köszönetet nyilvánítva azoknak, akik tettek érte, hogy valamivel természetközelibb patak legyen a régi csatornából.

– Útközben mindenki integetett, drukkolt, „dekirályozott”, fotózott, videózott, mintha valami olimpiai bajnok evezne át Zuglón. Csak a kacsák nem örültek nekem, de pár száz méter után rájöttem, hogy ha mozdulatlanul, irányba tett evezővel elsiklok a túlszélen, akkor kibírják menekülés nélkül – írta posztjában.

Kicsit izgultam is, mert sok híd és alagút volt, csövek is keresztben, és a víz is gyors volt.

Beszámolója szerint a víz helyenként 10-15 km/h-ával rohant a Duna felé, egy körülbelül 300 méteres szakaszon pedig a föld alatt folyt a víz, de ezeket a kritikus szakaszokat Kürti Gábor kikerülte.

A kerékpárosklub vezetője megjegyezte azt is, hogy nem gondolta volna, hogy előbb fog lekajakozni a patakon, mint hogy átadják a Rákos patak Pécelig tartó kerékpárútját.

 

A lakóparknak azért annyira nem örülök. De nem vagyok álszent, biztos szívesen üldögélnék én is egy patakra panorámás teraszon.
(csak inkább nem) :)

Posted by Kürti Gábor Dezső on Saturday, August 5, 2023

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik