Belföld

Gyopáros Alpár kormánybiztos szerint Sándor Fegyir nem magyar ember

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI

Novák Katalin köztársasági elnök kedden aláírta az új ukrán budapesti nagykövet, Sándor Fegyir agrémentjét. A keleti fronton harcoló, kárpátaljai önkéntes katona, az Ungvári Nemzeti Egyetem volt tanára március óta várja az államfő hozzájárulását a kinevezéshez. A hírről egy ukrán nyelvű Facebook-oldal is beszámolt, az alábbi szöveggel: „Magyarország beleegyezik, hogy Sándor Fegyir »árokprofesszort« nevezzék ki Ukrajna magyarországi nagykövetévé”.

A posztban megjelölték Fegyirt, így az az ő Facebook-oldalán is megjelent. A hvg.hu szúrta ki, hogy a poszt alá Gyopáros Alpár, a Fidesz országgyűlési képviselője, Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos is odakommentelt. Azt írta: „Nagyon sajnálom, de nem tudom elolvasni a cirill betűket… Hogy hívják ezt az embert?” Egy kommentelő a segítségére sietett, és leírta latin betűkkel a kormánybiztosnak Ukrajna magyarországi nagykövetének a nevét, amire Gyopáros azt válaszolta:

Köszönöm! Máshol mást olvastam. Ezek szerint nem magyar az ember.

Kapcsolódó
Hol és hogyan harcolnak a magyarok Ukrajnában?
Megszólaltattuk a katonákat támogató hazai szervezetet, illetve azokat, akik a fronton, illetve az ukrán határőrségnél teljesítenek szolgálatot. Nyilatkozott lapunknak a budapesti ukrán nagyköveti poszt várományosa, a szintén a fronton szolgáló Fegyir Sándor is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik