Belföld

Háromszor is macskák okoztak tüzet az idén, az egyik „házi kedvenc” pedig rettegésben tartotta a családot

Ma van a Nemzetközi Macskanap. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ebből az alkalomból több olyan macskás történetet is megosztott, amelyekkel szembesültek a tűzoltók a munkájuk során.

Azt írták, hogy az idén már 139 macskát menekítettek ki, illetve mentettek meg. Előfordult, hogy ki kellett szedniük valahonnan, vagy épp fel kellett mászniuk értük.

Baranya és Pest vármegyében a tűzhellyel barátkozó macskák okoztak gondot. A modern gondolkodású állatok három esetben kapcsolták be az indukciós főzőlapot, ezzel pedig tüzet is okoztak, mert a közelben lévő felhevült tárgyak  izzani kezdtek

– írták a posztjukban.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében egy agresszív macskához riasztották a tűzoltókat, mert rettegésben tartott egy egész családot.

„A lakók egy szobába menekültek, a macskamágus a folyosón elhelyezett tűzhely alatt rendezte be a főhadiszállását. A család csak akkor mert előjönni, amikor a tűzoltók megérkeztek. Kisebb sérülésekkel úszták meg a háborút, a karmolások és harapások nyomai gyorsabban elmúltak, mint a spirituális macska által okozott rémület.”

Ugyanebben a megyében történt, hogy egy flegma állat a hat méter magas fán pihent, de gazdái úgy gondolták, nincs jó helyen, és le kell onnan hozni. A gazdák azt hitték, hogy félelmében dermedt mozdulatlanná a cica, ám szó sem volt erről. A macskának ugyanis nem volt kedve lejönni, mert ott akart fetrengeni.

A riasztott tűzoltók is úgy gondolták, hogy itt nincs mit tenni, s ha le akar jönni, majd lejön onnan. Egy idő múlva persze magától lejött a fáról.

Tolna vármegyében egy macska pedig a kéménybe szorult, gazdái semmilyen módszerrel nem tudták onnan kiszabadítani. Végül a tűzoltók egy hosszú dróttal piszkálták ki. De olyan négylábú is akadt, amelyik Veszprémtől egészen Ajkáig autókázott egy autó motorházteteje alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik