Belföld

Leállították az építkezést annál a családi háznál, amiből alighanem munkásszállót akartak csinálni

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal elutasította annak a győr-bácsai családi háznak a bővítésének engedélyezési kérelmét, amit a helyiek szerint a tulajdonosok valójában vendégmunkások elszállásolására alkalmas panziónak akarnak használni, írja a Telex.

A lap cikke szerint egy befektetői társaság Győr kertvárosi negyedének csendes utcácskájában épít át egy ingatlant, amelynek alapterületét a korábbi épület sokszorosára növelnék. Mostanáig a ház tulajdonosa élt csak itt, a szomszédok viszont akár negyven új beköltözővel is számoltak. A tervrajzok szerint ugyanis új szárny épül közvetlenül a kibővített és felújított régi ház mellé, és ingatlanba három szinten összesen 38 helyiséget terveztek.

A kérdés az volt, hogy ezek valóban egy család lakhatását szolgálják majd, vagy az építmény szállónak is alkalmas lehet-e, ezt ugyanis Győr építési szabályzata tiltja ebben a városrészben.

A kormányhivatal július 26-án tartott szemlét a helyszínen. A határozat meghozatalára elvileg harminc nap van, de jóval a határidő előtt megszületett az első fokú döntés, ami elutasította az építési engedély iránti kérelmet.

Az első fokú döntés ellen fellebbezési joga van a befektető cégnek, akkor viszont az ügy már a bíróságon folytatódik. Az ingatlanon eddig teljes gőzzel folyt az építkezés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik