Belföld

Menczer Tamás szerint sokan szeretnének annyira egyedül lenni, mint Orbán Viktor

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

A magyar kormányfő nem maradt teljesen egyedül az uniós csúcstalálkozókon, beszélgetnek vele, de a nézeteivel jobbára egyedül van – nyilatkozta nemrég Ódor Lajos szlovák miniszterelnök. A szlovák kormányfő úgy fogalmazott:

Amiket ők keresztül akarnak vinni, azokkal vagy egyedül vannak, vagy annyi ország támogatja őket, amennyit egy kezemen meg tudok számolni. A pozíciója tehát nem túl kellemes.

Menczer Tamás vasárnap Facebook-oldalán reagált Ódor szavaira, a posztban azt írta: megadja a tiszteletet egy szomszédos ország miniszterelnökének, de szeretne megjegyezni néhány dolgot.

Orbán Viktor több mint éve élvonalbeli politikus, ez a 18. éve miniszterelnökként. Orbán Viktor nem kapta a miniszterelnöki széket, hanem éppen negyedszer nyert egymás után kétharmaddal. Orbán Viktor mögött magyarok milliói állnak. A nem magyar támogatókról nem is beszélve

– írta. Menczer szerint „az összes nemzetközi válsággal kapcsolatban kiderült, hogy Orbán Viktornak van igaza, ezért van a nemzetközi politikában sokkal nagyobb súlya annál, amekkorát Magyarország mérete indokolna”. Végül úgy összegzett: „Sokan szeretnének tehát annyira egyedül lenni, mint Orbán Viktor”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik