Belföld

Így vásárolj számítógépet

Foci, marketing, informatika – mindenki ért hozzá, igaz? Ugyan mi sem egyszerűbb, mint kiválasztani egy új számítógépet, és megvásárolni a rá szánt költségkeret betartásával?

Nem, a helyzet ennél egy (vagy több) fokkal bonyolultabb – de ezt gondos tervezéssel egyszerűbbé lehet tenni. Mivel a laptopok és az asztali gépek piaca 2020 óta erős árnövekedést mutat, még életbevágóbb a kérdés: milyen gépet célszerű vásárolnunk? Milyen legyen az a munkaeszközünk, ami jó esetben éveken át napi legfontosabb tárgyunkká válhat az okostelefon mellett?

A SERCO Informatika szolgáltatási igazgatója hosszú-hosszú évek hardveres és szervizes tapasztalata alapján osztja meg a kérdésre adható legfontosabb válaszokat. Szóba kerül a PC kontra Mac vitája, az asztali vs laptop dilemmája vagy a bővíthetőség kérdése is.

Akárhogy döntünk, érdemes előtte személyesen utánajárni, vagy a témával foglalkozó online közösségekből információt szerezni, elemezni, és az alapján dönteni. Ebben a folyamatban lehet hasznos segítség az IT Akták adása, melyből a számítógépvásárlás előtt állók kaphatnak értékes, megfontolandó szempontokat.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik