Belföld

Bánatában ment világgá a nyári táborból eltűnt ötéves Noel, mert nem volt elég pénze jégkására

Zsaru Magazin / police.hu
Zsaru Magazin / police.hu

Bánatában ment világgá az az ötéves kisfiú, aki július végén tűnt el egy lovastáborból Abdánál. Noel annyi szomorú volt, hogy nem volt elég pénz nála jégkására, hogy elindult világgá, és útközben eltévedt.

A megszeppent gyerek kilométereket sétált az országút mellett egyedül, de egyetlen autós sem állt meg, hogy felvegye és segítsen neki. Végül egy arra közlekedő vízirendőr vette észre az 1-es főútnál sétáló síró gyermeket.

A kicsi sírt, és az anyukáját kereste. Mondtam neki, nem kell félnie, nem lesz baj. Megkérdeztem a nevét, hogy hány éves, mire elárulta, hogy Noelnek hívják, és ötéves. Kézen fogtam, és mondtam neki, hogy jöjjön velem, segítek megkeresni az anyukáját. Ezután beültettem a rendőrautóba, és elindultunk. Útközben megtudtam tőle, hogy egy lovastáborban volt, és onnan jött el

– nyilatkozta a Zsaru Magazinnak, Gaál Szabolcs törzszászlós.

Kapcsolódó
Büntetőeljárás indult az Abdánál eltűnt ötéves kisfiú ügyében
Egy nyári táborból kóborolt el a kisgyermek. Kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

A lelkiismeretes vízirendőr ezután megkereste a tábor vezetőjét, hogy átadja neki az eltűnt gyermeket. Ő azt mondta neki, hogy az idősebb gyerekek már keresték Noelt, de a szülőket és a rendőrséget még nem értesítették a gyermek eltűnéséről. 

Az is kiderült, hogy aznap jégkását kínáltak a gyerekeknek, de a kis Noelnél nem volt elég pénz. Annyira a szívére vette, hogy nem tudott venni belőle, hogy elindult világgá, és útközben eltévedt. A kisfiú közel négy kilométert gyalogolt a tábortól, de egyetlen autós sem állt meg, hogy segítsen neki. Végül az arra közlekedő vízirendőr vette észre, és azonnal megállt neki segíteni. A kisfiú édesanyját is a törzszászlós értesítette az esetről.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság  kiskorú veszélyeztetése bűntettének gyanúja miatt indított eljárást az ügyben ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik