Belföld

Autisták, méhészek és bajtársak is kaptak a népszámlálásból visszamaradt tabletekből

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A kormány a népszámlálás során használt táblagépek egy részét az iskoláknak, a többit pedig civil szervezeteknek adományozta – közölte a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán vasárnap.

Nyitrai Zsolt a közösségi oldalára feltöltött videóban hozzátette, hogy a szolgáltató államban hisznek, és partnerségben dolgoznak együtt a civil szervezetekkel.

A népszámlálásnál használt táblagépeket a jövőben társadalmi csoportok használhatják feladataik elvégzésénél és a kommunikációban.

Modern eszközöket kaptak mások mellett a nagycsaládosok, a polgárőrök, a fogyatékossággal élők, a nyugdíjasok csoportjai, az önkéntes tűzoltók és a cukorbetegek is – ismertette a miniszterelnök főtanácsadója.

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott:

Magyarország kormánya megbecsüli és támogatja a civil érdekképviseletek munkáját, működését. Számíthatunk egymásra!

A közösségi oldalra feltöltött videóból nem derül ki, hogy pontosan hány szervezet kapott és összesen hány tabletet, ugyanakkor Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke, Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke és Hazuga Károly, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke is megköszönte a kapott modern eszközöket. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik