Belföld

Lecsapott a vihar Csongrád-Csanádra

Donka Ferenc / MTI
Donka Ferenc / MTI

Elérte az újabb viharhullám Csongrád-Csanád vármegyét. Másfél óra alatt mintegy száznyolcvan bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére – írta szombat este fél 7-kor a katasztrófavédelem honlapja.

A legtöbbször Hódmezővásárhelyről kértek segítséget, elsősorban kidőlt fák eltávolításához, útakadályok felszámolásához. A Szent István téren például egy iskola kerítésére, a Kutasi út több pontján és a Szent István utcában útra, a Boróka utcában szintén kerítésre, az Ady Endre úton pedig villanyvezetékre borult fa.

A 47-es főúton, Szeged és Hódmezővásárhely között, illetve a Makó és Hódmezővásárhely közötti, 4415-ös úton, Földeáknál szintén a földön fekvő fák akadályozták a forgalmat mindaddig, amíg a tűzoltók el nem távolították őket. Szegeden, Szentesen és Makón is néhány kidőlt fa adott munkát az egységeknek, amelyek folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Márki-Zay Péter (MMM – Tiszta Vásárhelyért Egyesület) polgármester közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta, a 15 perces vihar során a jelentős csapadék mellett az erős szél okozott károkat a városban. Fák dőltek épületekre, járművekre, a Teleki utcában pedig egy pékség épületének tetejét is megbontotta a szél. Több utcát le kellett zárni, mert a fák villanyvezetékeket szakítottak le – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik