Belföld

Egy kutatás szerint csak a magyarok 15 százaléka használja az árfigyelő rendszert

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A Pulzus Kutató a Napi.hu megbízásából készített felméréséből az derül ki, hogy a többség feleslegesnek tartja az árfigyelőt, és nem megy csak azért egy másik üzletbe vásárolni, mert kedvezőbb egy-egy élelmiszer ára. Az ezer fő megkérdezésével végzett kutatás eredménye azt mutatja, hogy a legtöbben – a válaszadók 55 százaléka – feleslegesnek tartják az árösszehasonlítást, és nem szerzik be más más helyen az adott élelmiszert csak azért, mert alacsonyabb az ára. A válaszadók negyede nem tudott róla, hogy működik ilyen árösszehasonlító oldal. A Pulzus kutatásában részt vevők mindössze 15 százaléka nyilatkozott arról, használja az infláció ellen bevetett fegyvert.

Az augusztus első két napján végzett felmérés eredménye azt mutatja, a júliusi induláskor óriási érdeklődés kísérte a weboldalt, ám mostanra jóval kevesebben ellenőrzik így az üzletek kínálatát.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a tegnapi napon arról számolt be, hogy Az árfigyelő elkezdte letörni az élelmiszerárakat, és megakadályozza azt is, hogy az árstopok után a multik emeljék az áraikat. Már most sokat segít spórolni a magyar családoknak – fogalmazott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány hivatalos közösségi oldalán megjelent videójában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik