Belföld

Pár éve még együtt jachtoztak, Szijjártó felesége most már üzletet kötött férje futsalos csapattársával

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

A nyilvános cégadatbázis szerint Szijjártó-Nagy Szilvia június 30-án társtulajdonosa lett a Centrum Property Szolgáltató Kft.-nek, amelynek főtevékenyége saját tulajdonú ingatlan adásvétele – írta az Mfor.hu.

A céget még 2016-ban alapították és eddig Benkő Szilárdhoz tartozott, tőle szerezte meg a vállalkozást Szijjártó-Nagy Szilvia, aki az eladó személy feleségével, Benkő Judittal közösen lett tulajdonos. Benkő Szilárd Szijjártó Péter egykori futsalos munkatársa.

Benkő Szilárd már a kétezres évek elején Szijjártó Péter sajtótitkára volt, 2011-től szintén Szijjártóval dolgozott a Miniszterelnökségen, ahol 885 ezer forintos fizetésért volt a szervezési stáb vezető munkatársa, ugyanebben az évben lett a Dunakeszi Kinizsi játékosaként Szijjártó futsalos csapattársa, 2012-ben Szijjártóból külügyi államtitkár lett a Miniszterelnökségen, Benkő Szilárd pedig a kabinetfőnöki feladatokat látta el.

A 444.hu tavaly decemberben közzétette azokat a 2 évvel ezelőtti fotókat, amelyek azt mutatják, hogy Benkő Szilárd együtt nyaralt Szijjártó Péterrel 2020-ban a Lady MRD nevű jachton. Az utazáson a külügyminiszter családja is részt vett.

Maga a cég nem dübörög egyelőre: tavaly mindössze 3,8 millió forintos forgalom mellett 1,8 millió forintos veszteséggel zártak, de a befektett pénzügyi eszközök soron 524,8 millió forint szerepel. Ez pedig a Centrum Property leánycégének, a BP5 Ingatlan Kft.-nek köszönhető, amely így szintén a miniszter feleségének érdekeltsége lett.

Ennek a cégnek még most is Benkő Szilárd az ügyvezetője. A Direkt36 írta meg, hogy Benkő Szilárd 2022 nyarán lett tulajdonos a BP5 Ingatlan nevű vállalkozásban is. A BP5 egy közel 500 millió forintnyi vagyonnal rendelkező ingatlanforgalmazó cég, legalább két ingatlant birtokol az Andrássy út egyik legforgalmasabb részén. Az ingatlanos cég korábban a Mellow Mood-csoporthoz tartozott, amely a magyar szállodaiparban érdekelt vagyonos üzletemberek, Sameer Hamdan és Zuhair Awad érdekeltsége.

Szijjártó-Nagy Szilvia üzleti karrierje meglehetősen szerencsésen alakul. A politikus felesége 2019 nyarán alapította az Interior Design Kft.  belsőépítészeti céget, és vállalkozás indulása után 9 hónappal már egy Porsche Cayenne-t lízingelt. 2020-at az Interior Design Kft. 1 milliárd 318 millió forintos nettó árbevétellel és 294,2 millió forint adózott eredménnyel zárta. Szijjártóné 285 millió forint osztalékot vett ki a cégből, és ezt megismételte egy évvel később.

Bár a vállalkozásnak sem működő honlapja, sem nyilvános telefonszáma nincs, az elektronikus elérhetőségre is csak a hivatalos cégjegyzékben lehet rábukkanni, tavaly – amint arról az RTL beszámolt – 1,5 milliárdos bevételt termelt, és 436 millió forint osztalékot sikerült is belőle kivenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik