Belföld

Barátnőjét vitte halálba a Szolnoknál ittasan felboruló kamionos

police.hu
police.hu

Saját barátnőjét vitte halálba az a kamionos, aki hétfőn éjfél körül ittasan felborult a járművével Besenyszög és Szolnok között.

A Szolnoki Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt indítványozta az örményesen lakó férfi letartóztatását.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a férfi július 31-én éjfél tájban – közepes fokú – ittas állapotban közlekedett a vontatóból és a hozzákapcsolt nyerges pótkocsiból álló járműszerelvénnyel Besenyszög és Szolnok között.

Mellette utazott a barátnője is, aki nem használta a biztonsági övet.A férfi ittassága miatt lesodródott az út jobb szélére, majd a vízelvezető árokba hajtva felborult. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a járműben ülő barátnője meghalt. 

police.hu

A férfi a bűncselekmény miatt elvesztette a jogosítványát, így egyúttal a munkáját is elvesztette, és az állandó lakóhelye sem Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyében van. Az ügyészség megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés veszélyét, ezért a sofőr letartóztatását kérte.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértett annyiban, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, azonban ennek megelőzése érdekében a büntetlen előéletű férfivel szemben elegendőnek tartotta egy enyhébb kényszerintézkedés, a lakóingatlanhoz kötött bűnügyi felügyelet elrendelését is.

A bíróság döntését az ügyészség, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette, így az végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik