Belföld

Mégis lehet jegyet venni a vonatpótló buszokon

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Mint ismert, tíz vasúti mellékvonalon állította le a vasúti közlekedést augusztus 1-jétől a kormány, helyettük vonatpótló buszjáratokat indítanak. Ezekre a vonatpótló buszjáratokra eredetileg csak elővételben, azaz mobilappon, online-n vagy a végállomások jegypénztárainál lehetett jegyet venni, a buszok fedélzetén nem.

Az iho.hu információ szerint ezen az életszerűtlen helyzeten változtattak, „400 forintért a vonathelyettesítő buszokon is váltható menetjegy az utazáshoz, azok számára, akik nem rendelkeznek előre megváltott vasúti menetjeggyel vagy bérlettel”. A jegy kizárólag készpénzért váltható meg a buszsofőrnél.

Kapcsolódó
Piroskát, Nagyatád tram trainjét húsz év alatt negyedszer kellene megvédeni
Nem csak olyan vasúti személyvonalak álltak le augusztustól, ahol napi néhány vonat poroszkál: a tízezres Nagyatádot reggeltől estig 16 járat kötötte össze a szomszéd faluval, ahonnan Kaposvárra, Pécsre, Budapestre is jár IC, míg számos faluból ezen a vonalon jártak be a járási székhelyre szakorvoshoz, vásárolni, ügyeket intézni. Az elmúlt húsz évben negyedszer került veszélybe a járat sorsa: megnéztük a felfüggesztés előtti utolsó napot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik