Belföld

A két új miniszter három biztost nevezett ki

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A Magyar Közlönyben (Hivatalos Értesítőben) tették közzé, hogy a Varga Judit lemondása miatt miniszteri rangra emelt Tuzson Bence és Bóka János első döntéseinek egyike három miniszteri biztos kinevezése volt.

Bóka János uniós ügyekért felelős miniszter a jövő évi EU-elnökség személyzetpolitikai feladatainak összehangolásával bízta meg 2025. márciusáig Ballester-Bólya Boglárkát, aki miniszteri biztosként a hivatkozott törvény alapján éppen olyan díjazásra jogosult, mint a nagyjából hasonló feladatot ellátó helyettes államtitkár, Molnár Balázs Péter. A miniszteri biztost szerdától feladatai ellátásában ráadásul kétfős titkárság segíti.

Tuzson Bence igazságügyi miniszter két miniszteri biztossal bővítette csapatát. Két évre nevezte ki Wopera Zsuzsannát, akinek a családjogi eljárások előkészítését és végrehajtását kell majd figyelemmel kísérnie a helyettes államtitkári juttatásért. Ő nem kap titkárságot. Pilz Tamás az állami és közszolgáltatási feladatok felülvizsgálatáért felel. A közigazgatási államtitkár munkáját kell segítenie, de személyesen a miniszter lesz az irányítója. Éppen annyi pénzt kap ő is, mint egy helyettes államtitkár, munkáját pedig még egy háromfős titkárság is  segíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik