Belföld

Integritás Hatóság: Saját strandját fejlesztette uniós pénzből a polgármester

google streetview
google streetview

Költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása gyanújával tett feljelentést az Integritás Hatóság a szálkai polgármester uniós pénzből fizetett magánberuházása miatt – írja az Átlátszó. A hatóság a tolna megyei Szálka községben több olyan gyanús uniós beruházást is megvizsgált, amelyek Pálfi János polgármesterhez köthetők. Ezek közül az egyik a polgármester családi cége által üzemeltetett strand fejlesztése volt.

A polgármester a lányával együtt társtulajdonosa a cégnek, amelyik a helyi tó melletti fizetős strand tulajdonosa. Ennek a partfalát erősítették meg közel 120 milliós uniós támogatásból.

Az Integritás Hatóságnak sem ez, sem egy másik, csapadékvíz-elvezetésnek nevezett útépítés nem tetszett – írja a lap.

„A Hatóság álláspontja szerint az első projekt esetében egy magánkézben lévő vállalkozás (strand üzemeltetése) tényleges profittermelő képességének növelése a cél. A másik két, egymással összefüggő, Szálka község vízrendezését célzó projekt a Hatóság álláspontja szerint ugyancsak a támogatási szerződéstől eltérő célt szolgál. Vízelvezetés helyett a beruházás tényleges célja elő-közművesítés és betonút építése, amely az út környezetében lévő ingatlanok értékét többszörösére növeli. Ebből az értéknövekedésből egy jól körülhatárolható érdekcsoport profitál.” – áll az Integritás Hatóság jelentésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik