Belföld

Saját fizetése rovására emeli asszisztensei bérét egy háziorvos, mert az állam nem adott rá pénzt

Saját fizetését csökentette Keczéry Attila egyik fővárosi háziorvos, hogy meg tudja emelni asszisztensei bérét – közölte az RTL Híradója. Rájuk ugyanis nem vonatkozik az a 18 százalékos béremelés, ami júliustól jár az egészségügyi szakdolgozóknak.

Az orvos a Facebookon írt arról, hogy a munkatársai nem kapták meg a béremelést, amit az egészségügyi szakdolgozók. Mint mondta, a rendelőjüknek járó pénz évek óta nem változik.

A bértámogatási rendszer, ami eddig fixen jött, innen hiányzik most ez a plusz 18 százalék, viszont a praxisfinanszírozási rész évek óta változatlan. Semmit sem követ, se inflációt se rezsiemelkedést

– magyarázta.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint 9 és fél ezer alapellátásban dolgozó maradt ki a béremelésből, mert nem tartoznak az egészségügyi szolgálati jogviszony hatálya alá. Hiába végzik akár ugyanazt a munkát, ugyanazzal a szakképesítéssel, mint például egy kórházban vagy szakrendelőben dolgozó asszisztens.

A Belügyminisztérium az RTL-nek azt írta: a kormány úgy döntött, hogy a praxisok megkapják a dolgozók fizetésemeléshez szükséges fedezetét, illetve visszamenőlegesen praxistámogatásra is jogosultak lesznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik