Belföld

Busszal ütközött a főútra kiforduló autó Tihanynál, a sofőr meghalt

Google Street View
Google Street View
Google Street View
Google Street View

Autóbusz és személygépkocsi ütközött a 71-es főúton Veszprém vármegyében, Tihanynál vasárnap délelőtt, a baleset miatt az útszakaszt a rendőrség lezárta – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtószolgálata az MTI-vel. Az Útinform tájékoztatása szerint a baleset a 71-es főút 44-es kilométerénél történt, kerülőútnak a párhuzamos Balatonfüred-Aszófő (7303) alsóbbrendű utat javasolják.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a baleset vasárnap nem sokkal tíz óra előtt a 71-es főút 44-es kilométerszelvényében történt, ahol egy Tihany felől a főútra balra kanyarodó személygépkocsi összeütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal, amely Aszófő irányából Balatonfüred felé haladt. A balesetben a személygépkocsi 25 éves sofőrje a helyszínen meghalt, a járműben utazó 27 éves nőt a mentők a veszprémi kórházba vitték. Az autóbuszon nem sérült meg senki – tették hozzá.

A katasztrófavédelem honlapján azt írták: a mentésben a veszprémi hivatásos és a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók is részt vesznek, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

Frissítünk!

Újra járható a 71-es főút a Veszprém vármegyei Tihanynál, ahol vasárnap délelőtt autóbusszal ütközött egy személygépkocsi, és meghalt egy ember – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A Tihany felől érkező személygépkocsi a főútra kanyarodott, amikor összeütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal. A rendőrök a helyszíni szemlét és a műszaki mentést teljes útlezárás mellett végezték, de mostanra újra megindulhatott a forgalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik