Belföld

Nem titkolható tovább az MVM–Mészáros-ügy

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Ki kell adnia a kormánynak a Mátrai Erőműhöz kapcsolódó tulajdonosi határozatokat.

A Kúria által elrendelt, megismételt eljárásban nemrég a másodfokú bíróság is úgy ítélte meg, hogy az MVM Zrt. tulajdonosi jogait gyakorló miniszternek – vagyis az energiaügyi tárcát vezető Lantos Csabának – ki kell adnia az állami energiacsoporttal kapcsolatos, 2019-es és 2020-as tulajdonosi határozatokat – tudta meg a Népszava Tóth Bertalantól.

Az MSZP frakcióvezetője később Facebook-oldalán úgy fogalmazott, ezzel vége annak, hogy az Orbán-kormány immár két és fél éve titkolózik a Mátrai Erőmű túlárazott, mutyigyanús megvásárlásának körülményeiről és az MVM-mel kapcsolatos kormányzati tervek részleteiről.

Ebben az időszakban vette meg ugyanis közpénz-tízmilliárdokért az állami MVM a Mészáros Lőrinc által »legatyásított« Mátrai Erőművet, és ebben az időben hozott a kormány különböző stratégiai döntéseket az MVM-mel kapcsolatban.

A megismételt eljárásban hozott ítélet immár jogerős, a szocialista politikus abban bízik, ezzel pont kerülhet a szövevényes ügy végére, elvárja, hogy az energiaügyi miniszter teljesítse a bíróság jogerős ítéletét, tartsa be a törvényeket, fejezze be az alaptalan titkolózást!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik