Belföld

Patkány jelent meg a Szent János kórházban, az intézmény szerint egyedi eset volt

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Mióta a sebészet és az urológia átkerült a Kútvölgyi kórházba, a Szent János Kórház megüresedett helyiségeiben egyre több rágcsáló bukkan fel, írja a Naphire.hu.

Egy rágcsálóról fénykép is készült a szülészet-nőgyógyászaton. 

Az Észak-budai Szent János Centrumkórház az esettel kapcsolatban a portálnak azt írta: „kórházunk (…) megrendeléssel rendelkezik a rágcsálók elleni csapdák kihelyezésére és azok folyamatos megfigyelésére, pótlására, valamint fertőzöttség esetén a rágcsálók egyedi irtására. A kihelyezett csapdák esetében a visszaellenőrzés és pótlás rendszeres időközönként, garanciálisan megtörténik. 2023. július 1-jétől a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) vette át a kórházak műszaki üzemeltetési feladatait, így a rágcsálók és rovarok elleni védekezés biztosítását is”.

Hozzátették: a mostani esetben az intézmény „azonnal értesítette a KEF-et, a szolgáltató pedig a helyszíni szemlét követően megtette a szükséges intézkedéseket”.

Frissítünk! A kórház szerint egyedi eset volt

„Valószínűleg a csatornából mászott fel az Észak-budai Szent János Centrumkórház Diós árok telephelyén az öltözőbe egy rágcsáló, amit az intézmény dolgozói vettek észre. A rágcsálót eltávolították, a kórházban máshol nem találtak jelenlétére utaló nyomokat” – közölte az intézmény kommunikációs vezetője az MTI-vel.

 

Sebők-Tóth Kata azt írta, a sebészeti és urológiai osztályok a már felújított Kútvölgyi Kórház 4. és 5. emeletén üzemelnek, ott nem találtak rágcsáló jelenlétére utaló jeleket. Az intézmény dolgozói, miután egy öltözőben látták a rágcsálót, a legrövidebb időn belül értesítették a kórház műszaki üzemeltetését végző cég ügyeletesét. Egy rágcsálóirtó szakember ezután sürgőséggel rágcsálócsapdát helyezett ki.

 

A szolgáltató szóbeli tájékoztatása alapján egyedi esetről van szó, nagy valószínűséggel a csatornából mászott fel az állat. Egyéb fertőzésre utaló nyomokat a szakember nem állapított meg. Az elmúlt időszakban más osztályról rágcsálók jelenlétére utaló jelzést vagy bejelentést sem a kórház higiéniai osztálya, sem az ellátási csoport nem kapott. A takarítószemélyzet az eset után többször is fertőtlenítő takarítást végzett az öltözőhelyiségekben, azóta a dolgozók nem láttak sem az öltözőben, sem az épület más részében patkányt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik