Belföld

Karácsony egyeztetést kezdeményez a KRESZ-módosításról

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az esetből is látszik, hogy a közlekedési balesetek mindenkit veszélyeztethetnek. Nem biciklis-autós ügyről van szó, gyalogos, motoros, autós utas és sofőr mind lehetnek áldozatok. Persze a statisztikák szerint a legtöbbször a védtelen gyalogosok és biciklisek azok

– írta Karácsony Gergely Facebook-oldalán, miután csütörtök este egy motoros vesztette életét egy balesetben Budapesten. Az érintett autós, aki a teszt szerint ittas volt, elmenekült a helyszínről, majd önként adta fel magát a rendőrségen.

A főpolgármester továbbá jelezte, bízik abban, hogy a zéró tolerancia felülvizsgálatáról szóló hír „hírlapi kacsa marad”, mert mint írta, „égető szükség van a KRESZ módosítására, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tartalommal”. Végül leszögezte:

Ezért egyeztetést kezdeményezek a területért felelős minisztériummal a tervezett KRESZ-módosítás tartalmáról. Ahhoz, hogy nullára csökkentsük a halálos balesetek számát nem a szabályok lazítására, hanem helyenként azok szigorítására és legfőképpen a betartatására van szükség.

Kapcsolódó
Vallott a Budaörsi úti motoros tragédia okozásával gyanúsított szerb Mercis – videóval
Őrizetbe vették a 49 éves férfit, aki csak részben érzi bűnösnek magát az éjszakai baleset miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik