Belföld

Nem neonácikat, turistákat támogat adónkból a kormány

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A progagandatárca szerint nagyon jó helyre kerül pénzünk a bakancsosokhoz.

Miért támogat az Orbán-kormány neonáci eseményeket szervezőket a magyar adófizetők pénzén?

Erről kérdezte Vadai Ágnes, a DK képviselője a propagandatárca irányítóját Rogán Antalt, miután a 24.hu. megírta, miközben az ágazat milliárdos elvonásairól döntöttek, a Kitörés túra szervezőjének egy „bakancsos turistaházra” 70 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást adtak.

A miniszter nem szokott válaszolni, de államtitkára korábban már írásba adta, hogy ők soha nem döntenek politikai szempontok alapján, tehát a Lezsák Sándor parlamenti alelnök vejéhez köthető egylet is szigorú szakmai elbírálás alapján kapta meg a pénzt egy dobogókői turistaház építésére.

Dömötör Csaba az ügyről semmi újat nem tudott mondani, az államtitkár átmásolta Arató Gergely némileg cizelláltabb kérdésére adott válaszát, majd Vadai Ágnes figyelmét is felhívta arra,  hogy véleménye szerint nem hiteles a szélsőséges eszmék elleni fellépés hirdetése egy olyan párt képviselője részéről, amelyik közös listán indult azokkal, akiket korábban hasonló módon lenáciztak.

Az államtitkári válasznak ugyanakkor vajszínű árnyalatot ad, hogy még az Orbán-kormánnyal kevésbé kritikus Köves Slomó is kifakadt, amikor a Hír TV „békés megemlékezésként” számolt be a rendőrség által betiltott, neonáci „kitörés napi” rendezvényről. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija három éve arról írt, a Fidesz gesztusai a Jobbik örökségét átvevő Mi Hazánknak azt üzenik a neonáciknak, hogy újra eljött az ő idejük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik