Belföld

Elismerte felelősségét a közutast fékezés nélkül elgázoló sofőr

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítja bíróság elé azt a hetvenes éveiben járó férfit, aki tavaly májusban fékezés nélkül sodorta el az út szélén dolgozó munkást.

A Somogy Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető Lengyeltóti felől haladt Öreglak felé a kocsijával. Az érintett útszakasz egy részén útfelújítás zajlott, a munkavégzésre különböző jelző- és tiltó táblák figyelmeztettek, valamint sávos terelőtáblákat is kiraktak az útburkolatra.

A megkülönböztető jelzések ellenére a férfi figyelmetlensége miatt nem vette észre a már 100 méter távolságról is jól látható, narancssárga felsőt viselő munkásokat, így fékezés nélkül elütötte az úttest széléhez közel lapátoló sértettet.

A sofőr autója először a munkás jobb térdét érte el, majd a férfi felső testével az autó visszapillantó tükréhez sodródott, azt letörte, végül az úttest melletti vízelvezető árokba zuhant. A baleset következtében a munkás 12 hét alatt gyógyuló töréses sérülést szenvedett.

Az ügyészség járművezetéstől eltiltást kért a felelősségét elismerő és a cselekményét megbánó, kifogástalan közlekedési előéletű férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik