Belföld

Világgá ment a testvérpár, miután szexuálisan molesztálták, szíjjal verték és éheztették otthon őket

Súlyosabb büntetést kért a Győri Fellebbviteli Főügyészség arra a sopronkőhidai férfire, aki rendszeresen verte családtagjait, és szexuálisan molesztálta a kislányát. A főügyészség szerint ugyanis megbocsáthatatlan az, amit a 11 év fegyházra ítélt férfi tett a családjával.

Az ítélet szerint a házaspár együtt nevelte a 2005 augusztusában született lányukat és a 2012 áprilisában született fiukat. A házasságuk 2008-tól megromlott, emiatt a férfi rendszeresen kiabált feleségével, megverte, és lelkileg is  gyötörte az asszonyt.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a gyerekek is szem- és fültanúi voltak ezeknek, és sírva kérték apjukat a cselekmény befejezésére. A férfi azonban a gyerekeket sem kímélte, nadrágszíjjal ütötte, megrúgta őket, és megalázóan beszélt velük. Amikor az anya a védelmükre kelt, akkor őt ezért is bántalmazta.

A gyerekek gyakran éhesen érkeztek meg az óvodába, iskolába, és a szüleik estig nem gondoskodtak a felügyeletükről. Mindezek miatt 2018 nyarán a testvérek hátizsákkal „világgá mentek”. Egy szomszéd azonban észlelte ezt és hazakísérte a gyerekeket. A férfi 2015-től 2018 őszéig fenyegetéssel szexuális cselekmény elvégzésére is kényszerítette a lányát.

A Győri Törvényszék 11 év fegyház büntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, és végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amelynek keretében gyermekekkel kerülne kapcsolatba. Az apa szülői felügyeleti jogát a két gyermek vonatkozásában megszüntették.  A törvényszék az anya bűnösségét is megállapította 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, és ezért őt 1 év 7 hónap, 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a férfi és a védője felmentésért, míg az ügyész a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi nem csak a jogi, hanem a legalapvetőbb erkölcsi kötelezettségét megszegve egy évtizeden keresztül követte el a bűncselekményeket, pokollá téve gyermekei életét. Mindezekre figyelemmel a férfi büntetésének a súlyosítását tartja indokoltnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik