Belföld

Nem árulnak el semmit a Horvátországban lezuhant magyar helikopter tragédiájáról

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Nem árulja el a Honvédelmi Minisztérium, hogy áll az egy hónapja lezuhant magyar helikopter balesetének vizsgálata – számolt be minderről az RTL Híradója.

Az RTL Híradó napok óta hiába kérdezi a szaktárcát, hogy hol vannak a roncsok, kik vizsgálják azokat, mi lehetett az oka a balesetnek és lesz-e hatása a hasonló kiképzésekre, semmilyen választ nem kaptak.

Ehhez kell hozzávenni, hogy még hétfőn sem nyilatkozott a honvédelmi miniszter az új honvédségi helikopterek átadásakor Szolnokon. Ugyanis 16 vadonatúj Airbus helikoptert vásárolt a magyar kormány, az első két csapatszállító gépet hétfőn szállították le a honvédségnek a szolnoki repülőtéren.

Itt ugyanakkor a négy héttel ezelőtti horvátországi balesetről vagy az azzal kapcsolatos vizsgálatról egy szót sem ejtett a honvédelmi miniszter, és kérdésekre sem volt lehetőség. Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy távozott beszéde után, hogy nem is érintkezett a helyszínen lévő sajtóval.

Június 21-én egy magyar katonai helikopter zuhant le Horvátországban. Három magyar katona hunyt el a balesetben, amely a Čikola kanyonban történt, Šibenik-től nem messze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik