Belföld

Semjén Zsolt bejelentette, hogy virtuálisan egyesítik a nemzetet

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Virtuális nemzeti tér jön létre, amelynek keretében minden magyar állampolgár a teljes magyar közmédiához és államrezonhoz hozzáfér – jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken Tusnádfürdőn.

A Tusványoson tartott Nemzeti kerekasztalon a politikus elmondta: ez a nemzetegyesítés virtuális része, melynek révén alapvetően megoldódnak a sport és kulturális, illetve közéleti műsorok közvetítésével kapcsolatos problémák.

Ennek keretében minden magyar állampolgár a teljes magyar közmédiához és a teljes magyar államrezonhoz hozzáfér egy egyszerű regisztrációval, egy IP-címmel, egy digitális állampolgársággal, ami a nemzetegyesítésnek valóban a 21. századi formája

– fogalmazott.

Semjén Zsolt számokkal alátámasztva ismertette a magyar nemzetpolitika 2010 óta elért eredményeit. Kiemelte, hogy a magyar állam 100 ezer forintra, a korábbi összeg ötszörösére emelte az oktatási-nevelési támogatást.

Ez egy erős üzenet arra vonatkozóan, hogy a magyar állam számára kulcsfontosságú, hogy a külhoni magyar gyerekek magyar iskolába járjanak

– húzta alá.

Kapcsolódó
Tuzson Bence: Nem tudom elképzelni, hogy létezne magyar igazságügyi maffia
Az új igazságügyi miniszterrel Tusványoson beszélgettünk arról, érez-e nyomást a gyorshajtás büntetésének szigorítására, és mit tenne, ha a Pegasus-ügyhöz hasonló lehallgatási üggyel vagy egy vád szerint korrupt államtitkárral találkozna a minisztériumában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik