Belföld

Vihar: Kidőlt fák, leszakad vezetékek, városi áradás Baranyában

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Tetőket rongált meg, fákat döntött ki, ágakat tört le és vezetékeket szakított le a viharos szél Baranya vármegyében péntek este – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az MTI azt írja, két óra alatt több mint hetven bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez a viharos szél, felhőszakadás és heves zivatar okozta károk miatt.

Baranya déli részén viharos szél és jégeső kíséretében vonultak végig heves zivatarok. A legtöbb bejelentés fák kidőlése és letört ágak miatt érkezett, de vezetékek is leszakadtak, villanyoszlopok is kidőltek, és lakóházak tetőszerkezetei is megrongálódtak.

Pécs tömbházas városrészében, Kertvárosban az egyik utcát teljesen elzárta egy kidőlt fa, egy közeli tízemeletes házba víz folyt, míg egy másik környékbeli utcában árvízként hömpölygött az esővíz.

Kölkedről és Harkányból főleg fák kidőlése miatt riasztották a tűzoltókat, míg Marócsán és Csányoszrón tojásméretű, a lakóházak tetőzetét megrongáló jég esett, de Drávafokon, Bólyon és Hiricsen is több ház tetejét bontotta meg a vihar, emellett Sátorhelyen sok fa dőlt ki, és több tetőt rongált meg a vihar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek esti, háromnegyed nyolcas frissítése szerint öt megyében, Baranyában, Békésben, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna megyében volt harmadfokú (vörös) riasztás zivatarveszély miatt.

A viharok több helyütt fennakadásokat okoznak a vasúti közlekedésben is, derült ki a Mávinform péntek esti tájékoztatásából:

  • Villány és Magyarbóly között fa dőlt a sínekre, emiatt ott nem járnak a vonatok.
  • A viharos időjárás miatt Mohács közelében is fa dőlt a vágányra, eltávolításáig szünetel a forgalom.
  • Békéscsabán meghibásodott felsővezeték miatt akadozik a vonatközlekedés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik