Belföld

Kilép a Magyar Orvosi Kamarából a testület korábbi alelnöke

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Augusztus elsejével kilép a Magyar Orvosi Kamarából Lénárd Rita – értesült a hvg.hu.

A testület korábbi alelnöke a lapnak elmondta: azért döntött így, mert nem támogatja a jelenlegi vezetést.

Addig nem lesz a kamara tagja, amíg nem lát a vezetésben egy tiszta, transzparens változást

– mondta Lénárd, aki a Kamara június 3-i közgyűlése után mondott le az alelnöki posztjáról, miután a közgyűlés jogszerűsége vitathatóvá vált.

Lénárd péntek reggel egy azóta törölt Facebook-posztban arról írt, hogy a Kamara vezetése elherdálja a tagdíjat, és megemlített egy kommunikációs szerződést is, melyről semmilyen részlet nem érhető el a MOK honlapján. A Kamara a hivatalos oldalán reagálva azt állította, Lénárd „valótlanságokat közölt”, „rágalmait” visszautasítják. Hozzátették: a Kamara elnöksége mérlegeli a szükséges jogi lépések megtételét.

A MOK a hvg.hu-nak küldött válaszában azt írta: a teljes átláthatóság érdekében a kérdéses kommunikációs szerződések közzétételéhez szerződéses partnereiktől hozzájárulást kértek. Amennyiben ezt megkapják, akkor közzéteszik.

Addig is a MOK elnökségének díjazását megküldték. Ebből kiderült, hogy

Dr. Kincses Gyula, a testület elnöke bruttó egymillió 238 ezer forintos havi díjazásban részesül.Lénárd alelnökként bruttó egymillió 168 ezer forintot kapott. A MOK másik két alelnöke, Dr. Nagy Ákos és Dr. Álmos Péter havonta bruttó 30 ezer forintos díjazásban részesül, míg a testület titkárai 20 és 30 ezer forint közötti fizetést kapnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik