Belföld

Megbírságolták a homoszexualitást a pedofíliával összemosó kormánypárti dühöngőműsort

Kétszázezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a Hír FM szolgáltatóját a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság a rádió Paláver című műsorának február 25-én sugárzott epizódjában elhangzott kijelentések miatt. Az MTI azt írja, a Médiatanács lakossági bejelentés alapján indított eljárást. A testület megállapította, hogy a műsorvezető és a betelefonálók kijelentései is alkalmasak voltak arra, hogy a „homoszexuálisokkal kapcsolatban kialakult sztereotípiákat felerősítsék, a velük szemben meglévő ellenérzést táplálják”. A közlemény hozzáteszi:

a médiaszolgáltató a hatóság szerint ezzel megsértette a kirekesztésre alkalmas médiatartalom közzétételét tiltó törvényi rendelkezést.

A műsorban az egyik témát az adta, hogy a kormánypárti médiában pedofilnak bélyegezve bemutatták B. Zsoltot, a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola egykori pedagógiai asszisztensét. A férfi a TikTok-csatornáján korábban arról beszélt, hogy egy huszonnégy évvel fiatalabb, tizenöt éves diákkal van szexuális kapcsolata.

„Azért elgondolkodtató az, hogy a tizennégy éves gyerek nem mehet el választani, mert nem nagykorú, de eldöntheti azt, hogy mi akar lenni, Jancsi vagy Juliska, és azt, hogy kivel akar lenni. […] És ezt a gömbölyű fejű akárkit betenném mondjuk a kemény fiúk közé az egyik cellába, és ott mutassa meg, hogy mit tud.  És ott lehetne neki fajtalankodni, csinálhatna, amit akar. Sírva jönne ki” – mondta az egyik betelefonáló a műsorban, amely egyébként továbbra is elérhető a Youtube-on.

Amikor meg kijött, akkor meg a nemi szervét eltávolítanám, azt betenném a kezébe, hogy na, ezt itt hordjad a kezedben, apám

– fogalmazott még a hallgató.

A vonatkozó jogszabály szerint egyébként Magyarországon a beleegyezési korhatár mind azonos, mind különböző neműek közti szexuális kapcsolat esetében 14 év, ha az idősebb fél elmúlt 18 éves.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda február 17-én számolt be a police.hu honlapon, hogy büntetőeljárás indult ismeretlen tettes ellen gyermekpornográfia bűntett elkövetésének gyanúja miatt. A rendőrség a harminckilenc éves pedagógia asszisztens lakásán házkutatást hajtott végre, ennek során a nyomozók lefoglaltak számítástechnikai és informatikai eszközöket, valamint számos adathordozót, és későbbre tájékoztatást ígértek a fejleményekről. Június közepén meg is kérdeztük őket, hogy milyen eredménnyel zárult a házkutatás, a nyomozás, illetve továbbra is folytatnak bűnügyi eljárást a férfi ellen. A rendőrség adatvédelmi okokra hivatkozva megtagadta a tájékoztatást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik