Belföld

10 év körüli fiút gázolt el a villamos a Haller utcában – Videó

Elgázolt egy embert a villamos Budapest IX. kerületében, a Haller utcában. Az esethez riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók kiemelték a szerencsétlenül járt illetőt, és átadták őt a mentőknek – áll a Katasztrófavédelem hétfő esti közleményében, amelyből kiderül, hogy szerencsére nem történt tragédia, az elgázolt személy túlélte az esetet és kórházba szállították.

A Bors információi szerint a baleset áldozata egy 10 év körüli kisfiú, aki a lap szerint eddig tisztázatlan okokból nekirohant az épp két megálló között robogó szerelvénynek. Az ütközés után a gyerek a járat alá csúszott. Mivel a villamos azonnal fékezett, a legrosszabbat sikerült elkerülni, a fiú viszont a jármű alá szorult, és végül csak a tűzoltók tudták kiemelni onnan.

Megkerestük a Budapest Rendőr-főkapitányságot a történtekkel kapcsolatban. Onnan az a válasz érkezett, hogy hétfő este 20 óra 26 perc körül a 24-es villamos a IX. kerületben a Közvágóhíd irányából haladt a Nagyvárad tér irányába, amikor a Haller utca 54. szám előtt egy gyalogos a jármű elé lépett. A helyszínre riasztott mentőegység a gyermeket súlyos sérülésekkel szállította a területileg illetékes kórházba.

 Szegény gyereknek ott hevert a baseball sapkája a síneken. Még mindig ugrik egyet a gyomrom, ha rá gondolok. Remélem, hogy felépül a srác

– nyilatkozta a Borsnak egy szemtanú.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság később közzétett egy videót, amelyen a kisfiú kimentése látható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik