Belföld

Több ezer palack ivóvizet osztanak szét három budapesti helyszínen

A legforróbb nyári napokon vízosztással igyekszik a járókelők számára elviselhetővé tenni a hőséget a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ. A BKK munkatársai kedden Budapest három forgalmas csomópontjában osztanak vizet az arra járóknak – olvasható a BKK által kiadott keddi közleményben.

Mint írják, az Országos Meteorológiai Szolgálat 2023. július 19-én (szerdán) 24 óráig az ország egész területére harmadfokú hőségriasztást adott ki, ezért a BKK munkatársai több ezer palackozott ivóvizet osztanak ki a legforgalmasabb budapesti csomópontokban.

A vízosztást – a készlet erejéig – ezúttal is három helyszínen végzik: a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren és a Keleti pályaudvarnál július 18-án, kedden 11 és 14 óra között.

A BKK a vízosztás mellett további intézkedéseket hozott az időjárási nehézségek elviselése érdekében: a társaság az ügyfélközpontjait is megnyitotta azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Ennek megfelelően – nyitvatartási időben – bárki bemehet a központokba, ahol a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik