Belföld

„Azonnal nekivetkőztem, és ugrottam utána” – megszólalt a pécsi hajléktalan, aki kimentett egy tóba eső nőt

Ott ült a part szélén, nézte a vizet, és egyszer csak eltűnt. Én nem is vettem észre, az egyik haver kiáltott fel. Azonnal nekivetkőztem, és ugrottam utána. Az emberélet mindennél többet ér

Németh György nyilatkozta ezt a Telexnek, az a pécsi hajléktalan, aki július 8-án szombaton a helyi Balokány-ligeti tóból kimentett egy bajba jutott, középkorú asszonyt.

Elmondta, hogy nem volt könnyű dolga a mentésnél, mert a nő kapálózás közben többször a víz alá nyomta őt. A tónak azon a szakaszán, ahova beleesett 2 méter mély is lehetett a víz. Németh Györgyben utólag tudatosult csak, hogy ő sietett egyedül a bajba jutott asszony segítségére. Mint mondta, az ő társaságában négyen voltak összesen, de csak ő tudott úszni, „a másik oldalon meg sokan voltak, de inkább elfordították a tekintetüket.”

Németh György sokáig a környéken lakott, az utóbbi éveket viszont Ausztriában töltötte, ahol villanyszerelő végzettségét hasznosítotva napelemeket szerelt, telepített. Néhány hónapja azonban leesett a tetőről, majd’ hét métert zuhant, több csontja is eltört. A baleset és a hazatérés után vált hajléktalanná, azóta csak kisebb munkákból vannak bevételei.

Közben a Telex információi szerint a zavartan viselkedő nőt, akit a férfi kimentett, azóta már ki is engedték a kórházból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik