Belföld

A forró, olajos gőzből menekültek, az ülés alatt robbant fel a MÁV-motorvonat hűtőtartálya

RTL Híradó
RTL Híradó

Hatalmas pukkanást hallottak az ülés alatt, és mindent beterített a forró, olajos gőz

– ezt mondta az a házaspár az Rtl Híradónknak, akik akkor sérültek meg, amikor az ülésük alatt szétrepedt a felhevült hűtővíztartály hétfőn a MÁV személyvonatán, Hodásznál.

Feltehetően műszaki hiba miatt forrhatott fel a Debrecenből Fehérgyarmatra 11:13-kor indult, 6314-es Bz motorvonat hűtővize – közölte az eset után hétfőn a MÁV. A Bz motorvonatokat 1970-80-as években gyártották, Skoda motorokkal kerültek fogalomba.

A robbanás után a nő és a férfi lába is súlyosan megégett, mindketten első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedtek. Azt mondták, pánikszerűen menekültek az emberek a szerelvényről, miközben alig láttak a gőztől. Kútvízzel locsolták a sérüléseiket, amíg kiértek a mentők.

A Híradónak azt mondták, már begurult a településre a vonat, amikor az ülésük alatt felrobbant a hűtővíztartály.

Hirtelen fel sem fogták, mi történt. A kiömlő gőztől alig láttak. A többi utas pánikba esve kezdett menekülni a forró gőzzel telítődött kocsiból.

Mintha tűvel szurkálták volna az ember bőrét. Olajos gőz robbant! Mindenki meg volt őrülve ott, egymásnak szaladgáltak

– mesélték.

Egy biztonsági őr a hátamnál ült és mondta, hogy rohanjanak! Meneküljenek! És akkor elkezdett egyszerre rohanni mindenki, a párom elesett, de miközben felállt, megütötte a vállát meg a karját is. Vérzett is, de nem vettük észre, csak a forró levegőt, a meleget éreztük

– elevenítette fel a történteket az asszony.

Minden sérültet a mátészalkai kórházban láttak el, köztük egy 13 éves kisfiút is. A kórház azt írta, hétfőn hét sérültet hoztak hozzájuk a mentők Hodászról. Hat ember az ellátás után hazamehetett. Egy férfit azonban – aki úgy tudjuk, a vonatot kísérő biztonsági őr – a vállát és tarkóját ért égési sérülései miatt még bent tartanak az orvosok. De az ő állapota is kielégítő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik