Belföld

A hétfői vihar mérlege: 394 tűzoltói beavatkozás, rengeteg megrongálódott épület

A hétfő délutáni vihar miatt összesen 394 tűzoltói beavatkozásra volt szükség. A tűzoltókat Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe riasztották a legtöbbször – olvasható a Katasztrófavédelem közleményében.

Zömében az erős szélben kidőlt fákhoz, letört ágakhoz hívták a tűzoltókat: 22 épületben keletkeztek károk, vagy a szél bontotta meg az épületek tetőszerkezetét, vagy fák dőltek az épületekre és ez okozott károkat. Miskolcon egy gimnázium tetejét bontotta meg a szél, Poroszlón a református templom teteje sérült meg 50 négyzetméteren. Mátraterenyén a szél megbontotta egy családi ház tetejét, a lehulló darabok pedig az előtte parkoló autót is megrongálták. Három családi ház lakhatatlanná vált: Kazáron, Ózdon, és Magosligeten egy-egy családi ház tetejét a vihar annyira megrongálta, hogy az ott élők rokonokhoz mentek, összesen 15 ember kényszerült elhagyni az otthonát.

Mivel sokan csak kedd reggel észlelték a keletkezett károkat, ezért folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelemhez. 150 beavatkozás jelenleg is folyamatban van, a legtöbb Debrecenben és környékén.

Kapcsolódó
Félelmetes videón, ahogy bekebelezi a Mátrát a szupercella
Világvége hangulatot idéző peremfelhővel érkezett a zivatar.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik