Belföld

Eltűnt a kínai külügyminiszter, és azt pletykálják, viszonya lehet egy ismert műsorvezetővel

Akiko Yoshinaga / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun / AFP
Akiko Yoshinaga / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun / AFP

A Daily Mail szerint egy ideje nem látták a kínai külügyminisztert, Csin Kangot, aki eltűnt a nyilvánosság elől. A lap szerint az ügy hátterében az állhat, hogy a külügyminiszternek viszonya lett egy ismert műsorvezetővel.

Csin korábban nagykövet volt az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, idén léptették elő külügyminiszterré. Utoljára akkor látták, amikor június 25-én a Srí Lanka-i külügyminiszterrel találkozott. A lap szerint szokatlan, hogy ennyi ideig nem látni egy kínai külügyminisztert, ezért beindultak a találgatások, hogy viszonya lehet Fu Hsziaotiannal, az ország egyik legismertebb tévés műsorvezetőjével, ugyanis egy ideje őt sem látták.

A kínai külügy nem kommentálta az eltűnést, de Csin nem jelent meg a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének jakartai ülésén, helyette az elődje, Vang Ji, aki jelenleg Hszi Csinping külügyi tanácsadója, ment el rá. Csin és Fu viszonyáról akkor kezdtek el terjedni a pletykák, hogy a nő készített egy interjút az akkor még nagykövetként dolgozó Csinnel, és az interjú alatt enyhén flörtöltek egymással.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik