Belföld

A határzárat megrongáló szíriai férfit ítéltek el

Magyarország Ügyészsége
Magyarország Ügyészsége

A Szegedi Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította azt a szír férfit, aki a múlt héten Ásotthalom térségében, a szerb-magyar határszakaszon felállított kerítés berendezéseit rongálta meg – közölték hétfőn.

A vád szerint a vádlott és ismeretlen társa 2023. július 12-én 2 órakor a határkerítésen létrával átmásztak. Ezután egy erővágóval a kamerarendszerről két fémbilincset levágtak, majd annak fővezetékét is át akarták vágni, azonban egy közeledő járőr miatt ezt abbahagyták. Kis idő elteltével újra visszatértek, ekkor a vezeték rongálása közben a szír férfit a rendőrség elfogta, míg társának sikerült Szerbiába visszamenekülnie.

A járási ügyészség a férfit társtettességben elkövetett határzár megrongálásának bűntette miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította.

A Szegedi Járásbíróság a férfi bűnösségét a váddal egyezően állapította meg és vele szemben 1 év 2 hónap börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, és Magyarország területéről 2 évre kiutasította. A bíróság ítélete jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik