Belföld

150 méteren szakadt le a felsővezeték a ceglédi vonalon, jelentősen nő a menetidő

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Leszakadt a felsővezeték Cegléd és Ceglédbercel-Cserő között az egyik vágány felett, a másikon pedig pályakarbantartás miatt szünetel a forgalom; a ceglédi vonalon ezért jelentősen nő a menetidő – közölte a Mávinform a honlapján szombat délután.

Azt írták, a felsővezeték-szakadás és a pályakarbantartás miatt nem járnak a vonatok a két állomás között. A vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt.

A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon kimaradó vagy rövidebb útvonalon közlekedő járatokra, és jelentősen, 60-120 perccel hosszabb eljutási időkre kell számítani – írták.

A vasúttársaság késő délután tudatta: mintegy 150 méteren szakadt le a felsővezeték, így a helyreállítás várhatóan hosszabb ideig is eltarthat.A Mávinform tájékoztatása szerint a helyreállításig a Budapest-Nyugati-Szolnok-Debrecen-Záhony vonali, illetve a Budapest és Szeged közötti vonatok helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetők. A vasúttársaság a Szolnokig vagy Szolnokról utazóknak javasolja, hogy az Újszász felé közlekedő vonatokat vegyék igénybe. A korlátozás végéig a ceglédi vonalra váltott menetjegyek és bérletek a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon is érvényesek.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik