Belföld

Visszakövetelik a nizzai út árát a polgármestertől

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Tizenöt napon belül fizessék vissza az önkormányzatnak a nizzai út árát – szólították fel helyi ellenzéki képviselők Kovács Péter XVI. kerületi fideszes képviselőt, valamint a vele tartó alpolgármestereket és képviselőket.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy a polgármesteri beszámolókból nem derülnek ki kellő részletességgel, hogy Ön az önkormányzat finanszírozásában milyen tartalmú és összegű utazásokon, programokon vesz reszt. A nizzai „tanulmány út” ennek ékes bizonyítéka. Úgy szervez a saját hatáskörében különböző utazásokat, hogy a résztvevők kiválasztásának szempontjai ismeretlenek. Az önkormányzat pénzén, önkormányzati vezetőkön túl, önkormányzati képviselők, alpolgármesterek is utazgatnak, akik a tiszteletdíjon felül jutalomutakon is reszt vehetnek.

 

Az Önök nizzai utazása is ilyen, hiszen a mai napig nem láttunk semmilyen beszámolót vagy jegyzőkönyvet arról, hogy a népes delegáció kivel, miért találkozott és főleg milyen tapasztalatokat gyűjtöttek be. Azt kell feltételeznünk, hogy Ön mindenféle kontroll nélkül, felelőtlenül herdálja és költi el az önkormányzat pénzét

– írta nyílt levelében Nemes Gábor DK-s és Hollai Gábor momentumos képviselő.

Mint pár napja megírtuk, az önkormányzatnak összesen 13 millióba került a francia Riviéra az út, ahova összesen 39-en utaztak.

Kapcsolódó
Fideszes politikusok is elkísérték a francia Riviérára szervezett tanulmányútra az iskolaigazgatókat
39-en utaztak a XVI. kerület pénzén Nizzába. Az iskolaigazgatók mellett a polgármester, a helyettesei, fideszes képviselők, irodavezetők, sőt a mezőőrség munkatársa is.

(Nyitóképen Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán június 28-án.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik