Belföld

14 gyerekkel sodródott egy hajó a Dunán

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

14 gyerekkel és 2 felnőttel a fedélzetén sodródott egy hajó a Dunán, írja Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének Facebook-oldala.

Leírják, hogy az egyik evezős tábor gályája sodródott tegnap a Dunán, a fedélzetén 14 gyerekkel és két felnőttel. A rendőrség és a közterület-felügyelet közös vízi járőrei mentették ki az utasokat.

A rendőrség és a közterület-felügyelet közös vízi járőrei rendszeresen figyelemmel kísérik a Duna III. kerületi szakaszán az evezősöket. Így történt ez tegnap is, amikor az egyik evezős tábor gályája a fedélzetén 14 gyermekkel és két felnőttel sodródott a Duna közepén. A járőrök azonnal a segítségükre siettek és kivontatták a gályát ahhoz a kikötőhöz, ahonnan elindult. Itt végül biztonságba helyezték a hajót és az utasokat. A gyors mentésnek köszönhetően a gyermekek közt nem tört ki pánik. A hajóval szabályosan közlekedtek, betartva a biztonsági előírásokat. A gyermekek mentőmellényt is viseltek. A hajókapitánya kérdésünkre elmondta, hogy ismeretlen okból leállt a motor, amit nem tudott újra indítani, így irányíthatatlanná vált a jármű. Személyi sérülés nem történt.

– teszik hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik